Porc, ananas, orez şi ciuperci

de Ade200 in Porc, 27 Mai 2012 | 3327 vizualizari

 

Încercaţi o variantă orientală gustoasă!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de porc
  • 2 cepe mari
  • 1 cutie de ananas
  • putin ardei roşu
  • 1 ardei iute(facultativ)
  • pudră de roşcove(facultativ)
  • curry sau pudră de Colombo
  • orez Basmati
  • ulei
  • sos de soia
  • ciuperci champignons
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc, ananas, orez şi ciuperci:

Taie bucăţi mici carnea şi o prăjeşte în ulei. Adaugă ceapa felii subţiri şi ardeiul şi mai căleşte 15 minute.
Adaugă curry dupa gust(1 linguriţă pâna la 3 linguri), amestecă bine. Adaugă sucul din ananas si un pahar de apă şi mai fierbe cam 1 oră acoperit. Verifica să nu se prindă şi dacă e carnea făcută. Adaugş sos de soia şi ananasul bucăţele. Vezi dacă mai trebuie sare şi serveşte cu orez fiert, cu ciuperci, murături sau salată verde.
Am făcut rost de pudră de roşcove de la un magazin bio că eram curioasă cum este şi am adaugat puţin. E un gust asemănator cu cacaua.
Eu am făcut ciuperci astfel: am tăiat ciupercile champignons felii(cu codiţe cu tot), le-am pus în tigaie cu 1 lingură de apă pentru ca apoi îşi lasă ele apă. După ce apa a scăzut, am pus cam 50 g de unt si puţin ulei şi le-am prăjit. Spre sfârşit am pus sos de soia şi 1 linguriţă de lichior care i-au dat un gust grozav, fin de tot. Puteţi pune coniac dacă nu aveţi lichior. Am potrivit de sare şi piper.Am pus şi niste smântână si gata! De-li-cioa-se!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc, ananas, orez şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc marinata, la gratar