Porc cu ceapa carmelizata

de laylalala in Mancaruri cu carne, 23 Mai 2010 | 3935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr ceapa curatata
  • 200 gr muschi file de porc
  • piper
  • sare
  • 20 gr unt
  • 2 lingurite zahar brun pudra
  • 50 ml supa de pui
  • ½ lingurita rozmarin macinat
  • ½ lingurita cimbru tocat
  • 1 lingurita otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu ceapa carmelizata:

Se taie fiecare ceapa in 6 bucati.Se pipereaza si se sareaza carnea dupa gust.
Se unge o tigaie cu putin ulei de masline.Se adauga 10 gr unt care se topeste la foc potrivit.Se prajeste carnea 3-5 minute pe fiecare parte pana se rumenste.Se aseaza pe o farfurie.
Se topeste restul de unt.Se caleste ceapa cu 1 lingurita zahar, aprox. 8 minute sau pana cand devine aurie si s-a caramelizat.Se amesteca des, desfacand bucatile de ceapa pe masura ce se prajesc.Se adauga supa si se fierbe aprox. 2 minute sau pana cand se evapora lichidul.
Se inglobeaza rozmarinul, cimbrul si restul de zahar.Se pune din nou carnea in tigaie si se stropeste cu otet.Se mai prajeste 4 minute sau pana cand zeama lasata de carne se limpezeste.
In loc de porc se poate folosi piept de pui sau curcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu ceapa carmelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc cu ghimbir