Porc in sos dulce-acrisor

de La Ancuta in Porc, 6 Apr 2011 | 6210 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne slaba de porc
  • 1/2 cutie ananas cuburi
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura otet de vin
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingurita amidon
  • 3 cm ghimbir proaspat ras
  • 4 catei de usturoi
  • piper
  • taitei de orez
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc in sos dulce-acrisor:

Spalam carnea apoi o taiem cubulete mici.. O punem intrun bol si adaugam amidonul, 1 lingura sos de soia si piper. Amestecam bine.

Intr-un wok incingem putin ulei de masline si adaugam carnea. Lasam sa se prajeasca pe toate partile apoi o scoatem pe o farfurie.
In acelasi ulei adaugam usturoiul pisat si ghimbirul ras si calim putin. Adaugam apoi ardeiul si morcovul taiate ( de preferat sa fie taiate julienne). Eu am folosit tot din congelator si au fost taiate cubulete.

Lasam cateva minute sa se caleasca apoi adaugam bulionul (daca este prea gros il putem subtia cu putina apa) si ananasul taiat cubulete.

Amestecam sosul de soia cu otetul si zaharul si le adaugam in wok. Lasam sa fiarba 5 minute, pana se inmoaie legumele si se leaga sosul. Daca este prea subtire mai putem adauga 1/2 lingurita amidon desfacut in putina apa. La mine nu a mai fost cazul.

Pana fierbe punem o oala cu apa si sare pe foc, in care vom fierbe taiteii. cand incepe sa clocoteasca adaugam taieteii sii i fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.

Adaugam apoi in wok carnea si lasam cateva minute. Stingem focul si adaugam taiteii scursi bine de apa.

Amestecam si servim cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc in sos dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]