Porc Pekin

de Sidy in Porc, 6 Sep 2011 | 7594 vizualizari

 

Aceasta reteta este din "Bucataria Furnicutilor".
Carmen multumesc frumos !
Incercati cu incredere ca are un gust nemaipomenit si va disparea urgent din farfurii !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa porc
  • 3 cepe verzi
  • 8 linguri sos soia
  • 8 linguri sos chilli
  • 8 linguri ulei floarea soarelui
  • 4 linguri amidon
  • 4 linguri rase zahar
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2 lingurite ulei de susan( sau seminte)
  • 1 lingurita ghimbir
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc Pekin:

Taiem carnea in fasii subtiri de 3-4 cm si o punem intr-o cutie ce poate fi inchisa.

Amestecam bine 4 linguri sos soia cu 4 linguri ulei de floarea soarelui ,  1/2 din vin si 4 linguri apa. Amestecul acesta il punem peste fasiile de carne  , inchidem cutia si dam la rece pentru cel putin o ora. Cel mai bine ar fi de seara pina dimineata. Cu cat sta carnea mai mult in marinada, cu atat va fi mai buna.

Intr-un wok punem restul de ulei il lasam sa se incalzeasca apoi adaugam carnea cu marinada cu tot si prajim pina cand carnea este facuta. Scoatem carnea pe un servet absorbant iar in lichidul ramas in wok mai adaugam ingredientele ramase mai putin amidonulsi susanul  si lasam sa dea in clocot. Cand fierbe adaugam carnea  si lasam sa clocoteasca la foc mic pina scade lichidul si carnea este facuta.Adaugam amidonul si uleiul de susan, mai da doua clocote si se poate stinge focul.

Ceapa verde o taiem in bucati de 1-2 cm si o presaram deasupra carnii. Servim porcul Pekin cu pilaf de orez.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc Pekin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]