Porc si cartofi cu mirodenii la cuptor

de Ancutsa in , 7 Iun 2018 | 1789 vizualizari

 

Carne de porc si cartofi cu mirodenii la cuptor, le-am servit cu branza rasa si un sos simplu de smantana cu ierburi italiene, au fost delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 600 g pulpa de porc
  • 1 pahar bere
  • 1 pahar apa
  • 1 kg cartofi noi
  • Optional un morcov
  • 1 lingurita de condimente pentru porc Delikat
  • Putina branza rasa
  • Pentru sos:
  • smantana 20% grasime dupa gust
  • ierburi italiene dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc si cartofi cu mirodenii la cuptor:

 

Se curata si se spala cartofii, apoi se taie pe lungime.

Se spala carnea de porc, se portioneaza si se asaza intr-o tava in care am pus un strat subtire de ulei. Se asaza printre feliile de carne si cartofii. Se pot pune si rondele de morcov pentru o aroma dulce. Se presara condimente pentru porc, se adauga berea si apa si se dau la cuptor, la foc potrivit, pentru o ora si jumatate, pana s-a fragezit carnea, iar cartofii s-au rumenit bine.

Se aranjeaza frumos pe platouri, se presara branza rasa si se servesc cu un sos simplu din smantana 20% grasime (se poate inlocui cu iaurt grecesc) amestecata cu putine ierburi italiene.

 

Timp de pregatire: 10min

Timp de coacere: 1h 30min

Portii: 4

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc si cartofi cu mirodenii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă