Porchetta cu salvie si cascaval

de Sidy in Porc, 18 Apr 2011 | 6320 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piept de porc (fara sorici)
  • 2-3 cepe mici
  • 5 catei usturoi
  • 4-5 fire salvie
  • 6 felii branza topita Hochland
  • 4 felii subtiri cascaval
  • 1 lamaie
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 carnati cabanos
  • 200 ml vin alb demidulce
  • 200 ml supa carne
  • condimente pentru porc
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper mozaic
  • boia
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porchetta cu salvie si cascaval:

Ceapa si usturoiul se curata si se taie cat de marunt se poate. La fel si patrunjelul verde. Se amesteca ceapa, usturoiul, patrunjelul,boiaua, condimentele de porc cu uleiul, bine de tot si apoi ungem pieptul de porc cu acest amestec pe partea interioara a pieptului.
Ardeiul se taie fasii iar cabanosul in doua pe lungime.

Asezam apoi frunzele de salvie, branza topita, cascavalul, feliile de ardei gras si cabanosul peste acest amestec si rulam cat de strins putem.Il legam apoi cu ata alimentara,,il ungem cu ulei si il asezonam cu sare , piper proaspat macinat si boia.

Punem porcheta intr-o tava unsa cu putina untura,adaugam cana cu supa si vinul si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C aproximativ 2,5- 3 ore.Porcheta se intoarce din cand in cand pe toate partile, se mai unge cu sosul din tava, astfel incat sa se rumeneasca uniform peste tot.

Cand carnea este bine rumenita , se scoate din cuptor si se scoate ata alimentara apoi se poate portiona. Servim porcheta alaturi de cartofi sau alte legume. Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Porchetta cu salvie si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bunica 1

18.04.2011, 17:22

Wow, ce bine arataaaaa ! Este minunata si ca gustare rece Ia s-o trecem repede la favarite sa n-o fure careva

mirela0911 1

18.04.2011, 22:15

Vai, Sidy, ce-ai facut aici, arata de nu se poate

MIUTA 1

19.04.2011, 00:08

Foarte bun,il pun la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc cu mazare si friganele