Portocale in crusta aromata

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 24 Feb 2011 | 4387 vizualizari

 

O reteta deosebit de aromata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru insiropare avem nevoie de:
  • 4 portocale potrivite ca dimensiune
  • 3 linguri cu zahar vanilat
  • 3 linguri cu esenta de rom sau cognac
  • 3 lingurite cu scortisoara
  • 1 lingurita de cuisoare
  • Pentru  aluat avem nevoie de:
  • 4 linguri cu faina
  • 3 linguri cu zahar vanilat
  • o ceasca cu lapte
  • un praf de sare
  • un ou
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portocale in crusta aromata:

Curatam si taiem portocalele rondele.  Le asezam intr-un bol si le aromatizam cu scortisoara, zaharul vanilat, esenta de rom/cognacul  si cuisoarele. Le acoperim si le punem la rece pentru aproximativ o ora. Astfel portocalele vor avea timp sa isi ia din arome.

Intre timp preparam aluatul, amestecand toate ingredientele.

(Compozitia obtinuta trebuie sa aiba consistenta checului).

Punem uleiul la incins, tavalim rondelele de portocale prin aluat  si le prajim in baie de ulei pana devin aurii.

Se servesc cu dulceata de fructe de padure (afine, mure sau zmeura), la care putem adauga sucul format la insiroparea portocalelor

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Cantitatea ingredientelor folosite pentru insiropare difera in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Portocale in crusta aromata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]