Prajitura Alba ca zapada

de -Licurici- in Prajituri, 22 Noi 2015 | 7690 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2 oua, un plic amoniu pentru prajituri,
  • 7 linguri zahar,
  • 7 linguri ulei,
  • 7 linguri lapte,
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de vanilie,
  • esenta de lamaie,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 500 g faina
  • Crema:
  • 1 litru lapte,
  • 3 pliculete zahar vanilat,
  • o cana de zahar,
  • o cana faina,
  • un pachet de margarina Rama Maestro 250g,
  • zeama de la doua lamai
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca zapada:

  • Am inceput cu foile. Am frecat ouale cu zaharul, apoi am adaugat restul ingredientelor si am amestecat bine, pana s-a format un aluat. Cand s-a intarit, am framantat  aluatul cu mainile, apoi l-am impartit in 4 bucati.
  • Am intins aluatul pe dosul tavii foarte subtire, am intepat cu furculita aluatul si l-am dat la cuptor pentru 10 min. 
  • Foile le-am lasat la racit si, intre timp, am pregatit crema.
  • Am pus in lapte zaharul si faina, amestecand bine. Am amestecat toate ingredientele inainte sa pun pe foc, sa nu se formeze cocoloase, apoi l-am pus pe foc, amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Cand a fost gata, am luat de pe foc si am adaugat margarina taiata in cubulete, incorporand-o bine in crema, apoi am adaugat zeama de lamaie, putin cate putin, sa nu se taie.
  •  Am lasat crema sa se raceasca putin, apoi am asamblat prajitura si am presarat zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Micutza Luana 1

23.11.2015, 12:44

nu am papt praji asta dar vad ca e se poarta , o sa fac si eu

mirela0911 1

23.11.2015, 22:21

E minunată! : x

-Licurici- 1

24.11.2015, 09:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lamaita (sau Alba ca zapada)