In plus, 2 linguri zahar pudra pentru decorat prajitura.
Pentru foi punem intr-o craticioara la foc mic zaharul impreuna cu mierea si margarina.
Lasam pe foc pana se topeste zaharul si amestecul obtinut capata culoare aramie. adaugam bicarbonatul de sodiu si laptele, apoi dam deoparte craticioara pana se raceste amestecul.
Adaugam oul si faina, framantam aluatul pe care-l vom imparti in doua si din care vom coace doua foi pe dosul tavii la temperatura medie.
Pentru blat mixam ouale cu zaharul si margarina (care trebuie sa fie lichida). Adaugam praful de copt,praful de sare, faina in ploaie si la final incorporam bucatelele de jeleu.
Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina, turnam amestecul obtinut in tava si coacem blatul la temperatura medie, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit.
Pentru crema punem laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si mierea.
Adaugam esenta de vanilie, cand lichidul atinge punctul de fierbere adaugam grisul amestecat cu granulele de tapioca, amestecam in continuu sa nu se formeze cocoloase.
Fiebem la foc mic pana obtinem o crema de consistenta unei budinci. Dam deoparte, amestecam pana se raceste sa nu se formeze crusta.
Dupa ce amestecul ajunge la temperatura camerei il mixam cu margarina Rama mit Butter, iar la final adaugam dulceata de trandafiri. Vom obtine o crema spumoasa.
Asamblarea: asezam o foaie , apoi un stat de crema (1/2 din cantitatea totala), blatul, cealalta parte de crema, foaie.
Asezam un tocator mare de lemn peste prajitura iar deasupra punem o greutate de cca 2kg (de ex. 2 pungi de faina) pana a doua zi sa se preseze.
A doua zi presaram zahar pudra si portionam prajitura.
E foarte aromata, pofta buna!