Prajitura caramel

de Lau in Prajituri, 7 Ian 2015 | 5720 vizualizari

 

Multumesc Merisor pentru reteta

 

INGREDIENTE

  • foi
  • 3 oua
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri untura
  • 10 linguri lapte
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • 1 plic amoniu pentru prajituri
  • Crema
  • 250 g zahar pentru ars
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 250 g nuca
  • 500 g lapte
  • 3 linguri faina
  • 300 g unt
  • Glazura
  • 200 g ciocolata
  • 1 cub unt
  • 50 g lapte
  • Decor
  • nuca de cocos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura caramel:

Blat - mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul, laptele, adaugam untura (la temperatura camerei), plicul de amoniac stins in zeama de lamaie, coaja de portocala, esenta si treptat faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios.

Invelim in folie alimentara si dam la rece cca 30 minute. Impartim aluatul in  bucati egale si intindem fiecare bucata intr-o foaie care o vom coace pe dosul tavi,

Crema - intr-o cratita amestecam ouale cu zaharul, laptele si faina, punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.

In alta cratita adaugam 250 g de zahar care il vom carameliza, adaugam untul taiat cubulete, amestecam bine pana ce se topeste untul. Amestecam cele 2 creme fierbinti si la final adaugam nuca tocata marunt sau grosier. Lasam crema sa se raceasca bine.

Asezam prima foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie,dam la rece pana a 2 zi

Glazura-intr-un vas topim ciocolata impreuna cu untul si intindem deasupra peste ultima foaie decoram cu nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Lau 1

09.01.2015, 14:26

dantes 1

10.01.2015, 11:31

Delicioasa!

Lau 1

10.01.2015, 15:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si gem