Prajitura Chinezoaica

de La Ancuta in Prajituri, 24 Noi 2011 | 28964 vizualizari

 

Pentru astazi am pregatit ceva dulce, o avanpremiera a acestui weekend :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g unt
  • 6 albusuri
  • 100 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Glazura:
  • 6 galbenusuri
  • 120 g zahar pudra
  • Decor:
  • 20 g ciocolata
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Chinezoaica:

Mixam untul la temperatura camerei pana devine spumos iar apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana se incorporeaza.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam spuma peste unt si amestecam usor, cu miscari de jos in sus.

Amestecam nuca macinata cu faina, praful de copt, vanilia si cacaoa apoi adaugam acest amestec peste spuma de unt si amestecam usor pana se incorporeaza.

Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si dam la foc potrivit 20 de minute.

Intre timp mixam bine galbenusurile vu zaharul pudra, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Scoatem tava din cuptor si intindem galbenusurile pe toata suprafata prajiturii.

Dam la cuptor pentru inca 10 minute.

Scoatem prajitura din tava si lasam sa se racoreasca.

Pentru decor topim ciocolata cu 2-3 linguri de lapte. Cu o lingura trasam linii peste glazura de galbenus.

Dupa ce s-a intarit ciocolata putem sa portionam.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

La Ancuta 1

28.11.2011, 10:26

Mona astazi sunt eu vecina ta

deyutzky 1

27.12.2011, 14:27

imi place mult

La Ancuta 1

27.12.2011, 15:07

Deyu ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura bunicii - Semiluni