Prajitura ciocolatoasa cu fructe de padure

de Lavinia in Prajituri, 15 Noi 2012 | 16691 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 180 g zahar
  • 130 ml ulei
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 praf de copt
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • esenta rom
  • Crema:
  • 400 g ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 30 g alune nesarate taiate marunt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 80 ml frisca lichida
  • 5 g unt
  • 10 g alune nesarate taiate marunt
  • Decor:
  • 300 g fructe de padure

Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ciocolatoasa cu fructe de padure:

Blat:

Se bat albusurile spuma un praf de sare apoi se adauga treptat zaharul, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu cacaua si praful de copt cernute.

Crema:

Se topeste ciocolata cu frisca si se lasa la rece pana se intareste apoi se adauga alunele.

Sirop :

Se fierbe apa cu zaharul iar cand s-a racit se adauga romul.

Se taie blatul pe din 2. Se insiropeaza prima parte,se adauga crema,se pune si cealalta parte din blat care la randul ei se insiropeaza si se da la rece pentru 3-4 ore sau peste noapte.

Dupa ce a stat la rece se taie in bucati egale ,se orneaza cu glazura si fructe de padure!

Pofta buna!




Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolatoasa cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (27)

Lavinia 1

02.02.2013, 15:28

Trebuie lasata la rece pana se intareste.Abia apoi vine pusa intre blat.Eu de obicei o fac cu 4-5 ore inainte.Cat ai lasato la rece?

loly 1

04.02.2013, 12:59

Am rezolvat si cu crema, am lasat-o cum mi-ai scris mai multe ore la racit. Glazura defapt ii exact ca si crema doar ca are putin unt,eu le-am facut separat dar data viitoare ca sa imi reduc din munca le voi face impreuna.....aaa si siropul obtinut am crezut ca trebuie tot folosit si nu trebuia ca mi-a cam curs pe margini de la cum s-a inmuiat blatul si de la crema,dupa ce a stat la frigider a fost ok dar data viitoare nu voi folosi tot siropul
A fost tare laudata de invitati si asta a fost cel mai important
Multumesc Lavinia incaodata ptr toate explicatiile!!

Lavinia 1

04.02.2013, 13:21

Ma bucur mult ca ai rezolvat pana la urma.Cu siguranta data viitoare o sa iti iasa si mai bine.Si eu mai dau gres uneori chiar daca fac atatea zeci de prajituri
Daca mai ai nevoie de ceva sa imi lasi mesaj.Pupici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise