Prajitura "ciufulita" cu iaurt

de diana_k in Prajituri, 9 Oct 2012 | 14629 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru o tava mare de 28/38cm:
  • 1pachet foi de placinta, 400g
  • 1 kg iaurt
  • 8 oua
  • 200g zahar
  • esenta de portocale, rom, vanilie
  • ulei pentru uns foile
  • sirop de zahar ars:
  • 180g zahar
  • 400ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "ciufulita" cu iaurt:

Pentru sirop caramelizam zaharul si il stingem cu apa.

Compozitia de iaurt se face simplu prin amestecarea iaurtului cu oule si aromele preferate, eu am pus din fiecare cate putin.

Numaram foile si le impartim pentru 3 straturi...eu am avut 14 bucati. Se ung foile bine cu ulei intre ele.

Asezam hartie de copt in tava, punem primele 5 foi unse, jumatate din compozitia cu iaurt, asezam cu grija inca 4 foi si restul de crema, acoperim cu foile ramase.

Introducem prajitura in cuptorul incalzit la 180 de grade timp de 30-40 minute, pana devine aurie si crema de iaurt este inchegata.

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam 10 minute apoi o portionam, turnam cu grija siropul, atentie! nu tot odata!

Pe masura ce siropul se absoarbe in foi acestea se umfla.......mie mi-a placut foarte mult cum s-a ciufulit! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "ciufulita" cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]