Prajitura ''Cristina''

de Roxana in Prajituri, 10 Mai 2010 | 13717 vizualizari

 

nu stiu de ce ii zice asa :)) de la mama reteta. foarte usor de facut si foarte buna....s-a mancat repede :)) Imi pare rau ca nu am mai multe poze, dar micuta mea nu are rabdare cand stam la bucatarie si trebuie sa fac totul pe fuga :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • Crema 1:
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 12 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • un pachet unt
  • Crema2:
  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr nuca cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Cristina'':

Se fac 4 foi de dobos. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina.

Crema1: Se freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar, cacao, faina si laptele si se pun la fiert. Se fierb pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu untul si celelalte 6 linguri de zahar.

Crema 2: Se bat bine albusurile cu zaharul si se adauga nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Eu am pus numai 5 linguri de zahar cand am frecat cu untul dar si asa a iesit tare dulce, cred ca se poate pune si mai putin. Depinde cat de dulce va place :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Cristina''" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Teo 1

11.05.2010, 23:37

mi s-a facut un dor de migalit in bucatarie, mai ales cand vad ce frumusete de bucate prezentati....;!

dann 1

28.11.2010, 20:56

in lista de ingrediente la Crema 1 nu apare FAINA, insa la modul de preparare a Cremei 1 apare FAINA. Undeva e o greseala, unde?

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 11:24

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Reteta gustoasa de prajitura tavalita cu nuca de cocos