Prajitura cu ananas

de Bunica in Prajituri, 25 Ian 2015 | 160824 vizualizari

 

Plecand de la ideea Inei ,am preparat o prajitura cu ananas.Nu va spun cat este de buna,sa nu credeti ca ma laud sau o laud pe Ina care a avut ideea:))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • esente dupa plac
  • Crema
  • 250 g. mascarpone
  • 2 cutii smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar farin
  • 1 cutie compot ananas
  • 1 plic gelatina
  • vanilie
  • Glazura:
  • 200 g. ciocolata 52suta cacao
  • 100 g. unt
  • fulgi de migdale
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas:

Blatu:

Ouale se spara galenusurile de albusuri.

Albusurile se mixeaza cu zaharul ,pana stau pe teluri.

Pune galbenusurile unu cate unu mixand continu.

Scoate telurile si pune faina lingura cu lingura,amestecand usor cu o lingura de jos in sus.

Ia o foema 35/25 si tapeteaz-o cu hartie de copt.

Toarna compozitia in forma si da la cuptorul incins la 170 grade pentru 20-25 minute.

Testul cu scobitoarea e cel mai sigur. Inteapa blatul cu scobitoare si daca scobitoarea ramane curata,blatul este copt.

Se lasa blatul sa  se raceasca.

Dupa racire ,blatul se taie in doua.

Crema:

Mixam mascarpone cu zaharul .

Desfacem cutia de compot si scurgem siropul.

Fructele le maruntim in blender si le punem in bolul cu mascarpone.

Mixeaza bine smantana pentru frisca .

Amesteca cele doua compozitii impreuna cu gelatina hidratata si vanilia.

Blaturile se insiropeaza usor cu siropul de la compot.

Intinde crema peste primul blat si acopera cu cel de-al doilea.

Da la frigider pentru cateva ore.

Scoate tava,portioneaza si toarna glazura de ciocolata.

Galazura:

Intr-un vas micut(ibric am folost)pune untul taiat bucati si ciocolata rupta in bucati cat mai mici.

Cand s-au topit,toarna glazura peste fiecare bucata si orneaza cu fulgi de migadale.

Este delicioasa!Nici prea dulce,nici prea insiropata.........

TIPS-URI

1

Ciocolata folosita la glazura poate avea concentratia de cocao dorita.

2

Fulgii de migdale pot fi inlocuiti dupa dorinta.

3

recomand ca ananasul să-l tocati marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diaconta 1

25.01.2015, 13:13

Buni,am venit sa-mi dai prajitura

elucubratiiculinare 1

25.01.2015, 19:02

si cu ciocolata

mena29 1

26.01.2015, 20:19

Vai Buni,ce praji buna ai facut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos