Prajitura cu banane, crema de vanilie si gem de capsuni

de Nadyne in Dulciuri, 18 Dec 2016 | 7477 vizualizari

 

O prajitura ultra rapida delicioasa... Combinatia de gusturi si arome este minunata...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de pandispan
  • 1 borcan gem de capsuni
  • 3-4 banane
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g amidon alimentar
  • 2 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane, crema de vanilie si gem de capsuni:

     Pentru inceput, ne ocupam de crema de vanilie.

   Laptele, zaharul, ouale si amidonul se amesteca si se pun la fiert intr-o cratita antiaderenta. Se amesteca continuu, iar cand crema s-a ingrosat suficient, luam de pe foc si adaugam razatura de lamaie si vanilia. Lasam la racit.

    Tava in care asamblam prajitura, trebuie sa fie cam de marimea foilor de pandispan.

    Punem prima foaie, o ungem cu jumatate din cantitatea de gem, asezam a doua foaie, ungem cu restul de gem si asezam uniform bananele taiate rondele sau pasate cu furculita.

    Deasupra acestora, vine minunata crema de vanilie si apoi ultima foaie.

    Presam putin si dam prajiturica la rece pentru cateva ore.

   

 

 

TIPS-URI

1

Topim o ciocolata amaruie la bain marie, o punem calduta peste ultima foaie si presaram nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane, crema de vanilie si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Nadyne 1

19.12.2016, 07:08

Multumesc, dragilor!

anca_rm 1

19.12.2016, 12:45

Rapid , frumos si gustos cred ca e tare faina combinatia de banane si capsuni

Rahela Velicu 1

20.12.2016, 08:08

arata super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]