Prajitura cu bezea si crema de ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 31 Mai 2016 | 4861 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, care desi pare complicata, este destul de simplu de facut.Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/prajitura-cu-bezea-si-crema-de-ciocolata/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri de zahar
    • 5 linguri de faina
    • 2 linguri de ulei
    • 1 lingurita de praf de copt
    Ingrediente bezea:
    • 6 albusuri
    • 6 linguri de zahar
    • 100 g nuci prajite si sfarmate
    • 2 linguri de faina
    • 1 lingurita praf de copt
    Ingrediente crema de ciocolata:
    • 6 galbenusuri
    • 6 linguri de lapte
    • 13 linguri de zahar
    • 3 linguri de faina
    • 3 linguri de cacao
    • 200 g unt
    • esenta de rom
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea si crema de ciocolata:

Mai intai preparam blatul: mixam albusurile spume cu zaharul, adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si incorporam cu o lingura de lemn. Adaugam si faina si praful de copt, le incorporam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.

Intre timp pregatim bezeaua: mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugam nucile coapte in cuptor si macinate. Eu le-am sfarmat grossier. Adaugam si faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Coacem bezeaua in aceeasi tava in care am copt blatul. Bezeaua sta la cuptor aprox. 20- 25 de min.

Cand este gata si bezeaua trecem la pregatirea cremei: mixam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Adaugam laptele, faina si cacao, amestecam bine si punem la foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca. Amestecam continuu in acest timp. Cand este gata, o lasam la racit. Mixam untul si adaugam treptat din crema racita, dar mixam in continuare. Adaugam si esenta de rom.

Trecem apoi la asamblarea prajiturii: punem in tava in care am copt blaturile, intai primul blat copt, punem jumatate de crema, iar apoi punem bezeaua si cealalta parte de crema. Dam la rece pentru cel putin 1 ora, dupa care putem sa postionam. 

TIPS-URI

1

Se poate orna prajitura cu diferite ornamente sau cu cioclata rasa, sau cu nuca de cocos.

2

Se pot adauga diferite arome.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea si crema de ciocolata