Prăjitura cu biscuiți și cremă de vanilie - Deliciu fin și cremos

de Bucataras in Prajituri, 3 Apr 2025 | 2281 vizualizari

 

Dacă vrei un desert bun, rapid și fără coacere, această prăjitură cu biscuiți și cremă fină de vanilie este alegerea perfectă. Iese foarte gustoasă, fină și cremoasă și ai nevoie de ingrediente simple.
Pentru Prăjitura cu biscuiți și cremă de vanilie - Deliciu fin și cremos, sunt necesare următoarele ingrediente: biscuiți, lapte, ouă, unt, smântână lichidă și ciocolată.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prăjitura cu biscuiți și cremă de vanilie - Deliciu fin și cremos
  • Crema de vanilie:
  • 6 gălbenușuri
  • 125 g zahăr
  • 40 g amidon
  • 500 ml lapte
  • 80 g unt
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • esență vanilie
  • un praf de sare
  • Blat de biscuiți:
  • 250 g biscuiți simpli
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri zahăr
  • Glazură:
  • 240 g ciocolată
  • 125 ml smântână pentru frișcă
  • În plus:
  • fulgi de ciocolată albă
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura cu biscuiți și cremă de vanilie - Deliciu fin și cremos:

Cum se prepara Prăjitura cu biscuiți și cremă de vanilie - Deliciu fin și cremos:

Tapetează cu folie alimentară o tavă cu dimensiunile 20 x 30 cm.

Pune gălbenușurile și un praf de sare într-o cratiță mai mare. Adaugă zahărul și esența de vanilie, apoi amestecă bine. Încorporează amidonul, apoi adaugă laptele, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloașe. Transferă cratița pe foc și lasă la fiert la foc potrivit, amestecând constant până obții o crema densă, fină și omogenă. Ia cratița de pe foc și încorporează untul rece, mixând energic până ce devine pufoasă crema. Acoperă crema cu o folie alimentară și las-o la răcit. 

Mixează smântâna lichidă până obții frișcă, apoi incorporeaz-o în două tranșe în crema de vanilie răcită. 

Trece biscuiții prin lapte și așază-i în strat egal în tavă. Pune jumătate din cremă și nivelează frumos. Formează un alt strat din biscuiți însiropați cu lapte și întinde peste ei restul de cremă. 

Pune prăjitura la rece până pregătești glazura.

Pune într-o crăticioara smântâna lichidă și las-o să se infierbante, apoi adaugă ciocolata bucățele și amestecă până se topește și devine omogenă glazura.

Scoate prăjitura de la frigider și toarnă ușor glazura de ciocolată, apoi nivelează frumos cu o spatulă. 

Presară fulgi de ciocolată albă, apoi pune prăjitura din nou la frigider până a două zi.

După ce a stat la rece peste noapte, o poți porționa.

Este un deliciu de prăjitură, ușor de făcut și spornică.

Încearcă și rețeta de Rulada cu zmeura, un desert aromat si delicios sau reteta de Prajitura cu crema de lapte condensat.

Îți recomandăm și rețeta de Prajitura Desteapta cu ciocolata, o bunătate!


Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu biscuiți și cremă de vanilie - Deliciu fin și cremos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Gherca Daniela 1

03.04.2025, 22:35

RODIMUR 1

05.04.2025, 23:35

Foarte bună prăjiturică...!

Rocsi 1

09.04.2025, 21:05

Este foarte, foarte buna si putin mai rapida, cand nu ai timp de copt blaturi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada din albusuri cu crema de vanilie