Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de vanilie

de Nadyne in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 14831 vizualizari

 

O prajitura fina, care imbina perfect gustul ciocolatei cu cel al vaniliei. De pus pe masa de sarbatori...

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 120 g unt
  • 300 g faina
  • 250 ml apa
  • 130 ml ulei
  • 60 g cacao
  • 250 g zahar
  • 120 ml iaurt
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de cafea

Pentru mousse:

  • 350 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 15 g gelatina granule
  • 3 linguri amidon alimentar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa fin de lamaie
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de vanilie:

Punem pe foc, intr-o cratita, untul taiat, apa, uleiul si cacaua si amestecam pana se topeste untul.

Dupa ce s-a racorit putin, adaugam faina si zaharul, omogenizam si incepem a incorpora, pe rand, cate un ou. Adaugam apoi iaurtul, esenta de cafea si, la final, praful de copt stins cu putin otet.

Coacem blatul in tava(36cm/26cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade, timp de 40-45 minute. Nu trebuie copt excesiv.

Pentru mousse-ul de vanilie, mixam galbenusurile cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa, apoi adaugam amidonul dizolvat in putina apa. Punem laptele la incalzit si turnam compozitia in fir subtire. Lasam la fiert, la foc mic, amestecand continuu, pana cand avem textura unei budinci.

Gelatina hidratata in 50 ml apa rece se adauga in crema dupa ce aceasta s-a racorit putin si se amesteca energic. Urmeaza esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Frisca lichida, care trebuie sa fie foarte rece, se mixeaza si se incorporeaza treptat in crema de vanilie racita.

Peste blatul de ciocolata turnam mousse-ul de vanilie, nivelam uniform si dam la rece peste noapte sau macar cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]