Prajitura cu branza de vaci si cacao

de miremirc in Prajituri, 30 Oct 2011 | 17776 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 200 g unt topit
  • 1 cana apa minerala (1 cana suc Fanta)
  • 2 cani faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg lichior de cafea

Umplutura :

  • 500 g branza de vaci
  • 1 cana zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 plic budinca de vanilie

Decor :

  • 4 lg zahar pudra cu aroma vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si cacao:

  Pentru blat : mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit si racit, apa treptat si la urma faina amestecata cu cacao si praful de copt. La sfarsit punem 2 lg cu lichior de cafea. ii va conferi o aroma deosebita.

Turnam jumatate din compozitie in tava (d=25*35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp pregatim umplutura : mixam ouale cu zaharul, adaugam branza de vaci, plicul de budinca de vanilie si coaja rasa de lamaie.

  Scoatem blatul pe jumatate copt din cuptor si turnam umplutura peste el, apoi cealalata jumatate de blat ramasa si dam din nou tava la cuptor . Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica cand este coapta prajitura.

  Lasam prajitura sa se raceasca, apoi cu ajutorul sitei de inox presaram zaharul pudra si portionam pentru a servi aceasta delicioasa prajitura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti pentru cafea