Asemanatoare cu cea cu Mascarpone ,care am mai postat-o.Am sa incerc si cu Ricotta.Aceasta este reteta mea preferata de Käsekuchen.
Cuptorul se preincalzeste la 170°C.
Albusurile se separa de galbenusuri.
Intr-un castron mai inalt se bat albusurile bine cu un praf de sare,apoi se adauga 3 linguri de zahar pudra.
Separat intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu 6 linguri de zahar pudra.
Apoi se adauga zaharul vanilat,gris,coaja de lamaie,lichiorul Baileys.
Cand devine cremoasa se adauga branza de vaci si branza Philadelphia cu iaurt.
Apoi se adauga putin cate putin din albusurile batute spuma si se amesteca usor cu telul.
Intr-o forma rotunda,vezi foto,se unge uleiul cu o pensula de bucatarie.
Apoi se adauga compozitia si se da la cuptor.
Circa 50 de minute ,pana devine aurie,se intredeschide apoi usa cuptorului si se mai lasa 10 minute.
Apoi se scoate din cuptor,se lasa la racit putin,30 de minute,se pudreaza cu zahar pudra.
Se serveste calda sau rece!
1
coaja de portocala
2
lichior de oua
3
stafide inmuiate in rom
4
la o cafea sau ceai sunt ideale.