Prajitura cu branza de vaci si stafide

de LUK in Prajituri, 12 Dec 2010 | 10927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200gr unt
  • 300gr faina
  • coaja rasa de la doua  lamai
  • 1 praf de copt
  • 10 linguri de zahar
  • 50gr stafide
  • 2 linguri de smanatana
  • 450gr branza de vaci
  • 2 linguri de gris
  • 2 pliculete de zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si stafide:

Pentru foi:

Se separa galbenusele de albusuri.Galbenusurile se mixeaza impreuna cu un plic de zah vanilat,5 linguri zahar tos,coaja rasa de la o lamaie,smantana,praful de copt stins cu zeama de la o jumatate de lamaie.apoi adaugam faina,pe rand cu lingura,daca mai e nevoie mai adaugati in plus fata de cantitatea retetei(trebuie sa fie un aluat moale dar care sa poata fi intins).

Se imparte aluatul in 2 parti egale din care intindem 2 foi.Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina apoi punem in ea prima foaie.Peste prima foaie se pune crema de branza facuta astfel:

crema de branza: albusurile se bat spuma cu zah vanilat si cele 5 linguri de zahar ramase.Cand am obtinut o spuma tare,adaugam coaja rasa de la o lamaie,stafidele apoi incorporam incet branza de vaci si grisul.

Se intinde crema uniform peste foaia din tava apoi punem deasupra cea de-a doua foaie.Inainte de o pune in cutor o intepam din loc in loc cu furculita.

Se coace aprox 35 min in cuptorul preincalzit la 145 de grade(pana cand este frumos rumenita).Se pudreaza cu zahar pudra si se mananca..e delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

susu 1

13.12.2010, 23:23

Arata senzational, am salvat-o, 5 furculite

LUK 1

14.12.2010, 00:16

la cat de frumos le decorezi tu pe toate..chiar e un compliment..

Rahela Velicu 1

23.10.2017, 21:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose marmorate