Prajitura cu branza si prune

de Oana in Prajituri, 26 Iul 2009 | 20260 vizualizari

 

Aluatul cu branza de vaci este delicios si pe placul copiilor! Se poate face prajitura cu orice tip de fructe, cu mere sau fructe de padure.

 

INGREDIENTE

        Aluat:
  • 350 g branza de vaci
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri rase cu zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita coaja de lamaie
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
       Umplutura:
  • 1 kg prune
        Firimituri:
  • 100 g unt moale
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si prune:

Branza se da prin sita sau se paseaza bine cu blenderul. Fructele se spala, se scot samburii si se taie felii mai groase.

Se incalzeste cuptorul si se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt.

Se amesteca intr-un castron faina cu praful de copt, sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, in alt castron, se amesteca branza de vaci cu oul, uleiul si laptele. Se adauga amestecul de branza peste faina si se framanta cu mana pana se obtine o bila. Se mai presara din cand in cand putina faina, sa nu se lipeasca aluatul de maini.

Se intinde aluatul direct pe hartia de copt, apoi se transfera in tava. Se aseaza deasupra feliile de prune, una langa alta, precum tiglele.

Se pregateste repede aluatul pentru firimituri, amestecand ingredientele cu mana. Se presara apoi peste fructe si se baga tava in cuptor, pe gratarul din mijloc, 20 de minute.

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie copt imediat dupa prelucrare, altfel praful de copt isi pierde proprietatile.

2

Daca faceti prajitura cu mere, in firimiturile de deasupra se pune o lingurita de scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (3)

alinutza84 1

21.09.2012, 22:08

Buna,

Cum se prepara firimiturile?

Multumesc!

Oana 1

23.09.2012, 18:06

Alinutza, scrie in modul de preparare al retetei.

ralu_ca 1

06.08.2014, 15:00

excelenta !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata