Prajitura cu caise congelate

de Patricia Iordache in Prajituri, 15 Apr 2013 | 23134 vizualizari

 

Mereu pun la congelator jumatati de caise, pentru sezonul rece. De aceasta data am preparat aceasta prajiturica pe care baietelul meu o papa in aceasta ordine: intai papa zaharul pudra,apoi caisele si apoi blatul :)) Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua;
  • 2 cani cu zahar;
  • 1 cana cu ulei;
  • 1 cana cu lapte;
  • 2 lingurite bicarbonat stins cu putin suc de lamaie;
  • 4 cani de faina;
  • putina sare
  • jumatati de caise (aproximativ 16-20)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise congelate:

Incingem cuptorul la 180 grade. 

Amestecam ouale cu zaharul, sarea si adaugam ulei putin cate putin amestecand continuu.

Adaugam laptele, bicarbonatul stins si faina cernuta. Amestecam pana obtinem un aluat ca pentru chec.

Turnam compozitia in tava (a mea are 34X29 cm), adaugam din loc in loc jumatatile de caise congelate (fara sa le dezghetam inainte). In mijlocul fiecarei caise punem zahar vanilinat.

Punem tava la cuptor, timp de 25-35 minute pana s-a rumenit frumos si trece testul scobitorii.

Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar fin si se portioneaza.

 

 

TIPS-URI

1

putem folosi in loc de caise, jumatati de prune sau nectarine;

2

am folosit o cana de 250 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise congelate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mere si gris, de post