Prajitura cu ciocolata de 8 Martie

de Rocsi in Prajituri, 7 Mar 2011 | 6206 vizualizari

 

Nu putea sa treaca aceasta zi fara sa ofer dragelor mele frumoase,de pe bucataras,un desert..La multi ani si o primavara cu multe zambete!!!!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 12-13 linguri nuca macinata
  • 6-7 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri frisca
  • zeama de compot de visine
  • visine
  • 5-6 patratele ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata de 8 Martie:

blatul:

separam ouale.

batem albusurile spuma cu zaharul,treptat,pana ce acesta se topeste.

incorporam galbenusurile rand pe rand.

apoi adaugam laptele si mixam in continuare.

adaugam nuca macinata,praful de copt si esenta de rom.

la urma adaugam faina,treptat.

luam o tava dreptunghiulara ,o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,pana blatul este copt.

CREMA:

punem laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat.

intr-un bol amestecam cele 3 linguri faina,cacaua si zaharul.

punem si cateva linguri din laptele pus la fiert.

amestecam bine,sa nu fie cocoloase.

cand laptele incepe sa fiarba,turnam compozitia cu cacao in fir subtire.

invartim continuu.

punem iar pe foc 1-2 minute,amestecam mereu,si cand s-a ingrosat ca o budinca o luam de pe foc.

invartim mereu cu lingura in ea,deasupra unui vas cu apa rece sau intr-un loc mai rece,pana ce crema este calda,dar nu fierbinte.

incorporam si cele 2 linguri de frisca .

blatul rece,il insiropam bine cu zeama de compot de visine.

apoi turnam crema peste si o intindem uniform.

deasupra presaram niste ciocolata maruntita.

o lasam sa se raceasca apoi servim cu visine deasupra!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata de 8 Martie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu pudding de vanilie