Prajitura cu crema caramel

de alinutza1983 in Prajituri, 15 Ian 2011 | 12524 vizualizari

 

O alta reteta delicioasa preluata de la Laura Sava :) ( careia ii multumesc pentru munca si blogul ei frumos ce il imparte cu noi toti ! )

 

INGREDIENTE

  • 1 punga foi pandispan ( cumparate ) - putrem face si pandispan in casa, dar eu am ales aceasta varianta din comoditate,

Pentru crema caramel am folosit:

  • 3 oua
  • 150 gr unt ( sau margarina)
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • 100 gr nuci taiate mai maricel
  • {separat: 3-4 linguri de zahar ce se caramelizeaza, pana ajunge la o culoare aramie ( nu maro!!!, caci va avea un gust amarui )..}
  • frisca ( in care am pus fulgi de ciocolata amaruie) si, la final am ornat cu ciocolata alba topita...
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel:

Foile cumparate le-am insiropat cu 100 ml sirop de ness si amaretto , apoi le-am uns cu un strat generos de crema caramel , frisca ( in care am pus fulgi de ciocolata amaruie) si la final am ornat cu ciocolata alba topita...Intr-o cratita amestecam ouale, zaharul, untul si esenta, apoi pune pe aragaz la foc mic si amestecam in c ontinuu, pana cand acest mix se va ingrosa ( va avea textura unei budinci)....intre timp , in alt vas se caramelizeaza cele 3-4 linguri de zahar, iar in momentul cand zaharul este complet fluid se va turna peste " budinca " despre care vorbeam. La final, in aceasta compozitie se vor pune si nucile , taiate ceva mai grob, si tot acest amestec se lasa putin la racit.

Peste foaia de prajitura punem alternativ un strat de crema caramel, apoi unul de frisca, apoi iara foaie....asta in functie de cum alegem sa taiem pandispanul ( sau un cazul meu , in functie de cate foi aveam cumparate)...

A, si ca sa semene si mai mult cu un tort, am insiropat foile cu niste sirop din ness si putin amartetto!

Pe deasupra am ales sa topesc niste ciocolata menaj de culoare alba, pe care am pus-o intr-o punga, am topit-o in apa fierbinte, apoi, la unul din capetele pungii, cu o scobitoare am facut o mica spartura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine