Prajitura cu crema caramel si frisca

de robert_b in Prajituri, 1 Ian 2016 | 6933 vizualizari

 

O prajitura asa de buna, cu o crema fina si multa frisca! 
P-E-R-F-E-C-T-A ! Multumesc Rocsy, pentru sfaturi si reteta, esti o scumpa! :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta rom
  • un praf de sare
  • Crema caramel:
  • 550 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri si 1/2 faina
  • 150 gr unt 82% grasime
  • 2 lingurite esenta rom
  • Frisca:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura cacao pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel si frisca:

Blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul, si mixam bine.Punem uleiul, cacaoa, faina si praful de copt cernute. Amestecam usor.In final punem esenta.Turnam aluatul intr-o tava tapetata. Coacem blatul la foc potrivit, pana cand trece testul scobitorii. Nu deschideti usa cuporului deoarece blatul fiind bazat pe spuma de albusuri, acesta se va lasa.

Crema: Intr-un vas cu fund dublu, caramelizam zaharul. Intr-un bol, amestecam faina cu putin lapte. Cand zaharul a prins o culoare aramie, adaugam restul  de lapte, si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat. Punem si faina amestecata cu laptele si amestecam bine, pana se ingroasa ca o budinca. Lasam sa se racesca. Cand s-a racit, adaugam untul si esenta. Mixam bine, la viteza mica.

Asamblare: Blatul in taiem in 2 felii, relativ egale. Peste prima felie punem crema de caramel, apoi punem cea de a doua felie si in final frisca batuta spuma tare. Pudram cu cacao, portionam si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]