Prajitura cu crema si glazura de ciocolata

de Aletta in Prajituri, 11 Dec 2016 | 9250 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la soacra mea, sub denumirea de Rotite cu nuca de cocos doar ca am modificat-o un pic si am facut-o altfel.
 

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 5 g praf de copt
  • 4 linguri apa
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 200 g faina

Pentru crema:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 300 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 banane (optional)

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema si glazura de ciocolata:

Crema : Am inceput prin a face crema de budinca ca sa aiba timp sa se raceasca. Se pune laptele pe foc si cand e foarte fierbinte se pune budinca amestecata cu zaharul si cateva linguri de lapte (ca orice budinca). Se lasa la racit complet si cand e rece, se incorporeaza in untul lasat la temperatura camerei si mixat.

Blatul : Se separa ouale si se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilinat. Cand bezeaua e ferma, se adauga galbenusurile, se omogenizeaza cu o spatula, se adauga uleiul, cele 4 linguri de apa si faina in 2-3 transe.  Se coace intr-o tava dreptunghiulara la foc mediu, 180 grade C, timp de 40 minute.

Glazura:
Intr-o oala mai mica, se pune apa la fiert ptr bain-marie, apoi se pune un vas termorezistent deasupra si se pune ciocolata si frisca lichida. Se amesteca pana se obtine glazura. Se lasa cateva minute la racit, apoi se poate intinde peste prajitura.

Asamblare: Blatul se taie in doua si se intinde crema, se pun felii de banane si se pune cel de-al doilea blat. Se intinde uniform glazura si se lasa cateva ore sau peste noapte daca este rabdare. :) 

 

 

 

TIPS-URI

1

se pot adauga banane felii optional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca