Prajitura cu foi Ani

de cristina1985 in Prajituri, 12 Mar 2016 | 4056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
  • 8 lg ulei
  • 4 lg smantana
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lamaie
  • 450 gr faina
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 60 gr amidon
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 2 lamai (doar coaja)
  • 2 oua
  • 1 pachet unt
  • Glazura:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 galbenus
  • 2 lg cacao ( de calitate)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi Ani:

Aluat: Se rade coaja de lamaie. Bicarbonatul se stinge in putina zeama de lamaie. Se amesteca toate ingredientele si se imparte aluatul in 4 parti. Se intind pe dosul unei tavi mari (de cuptor) si se dau la cuptor.

Crema: Se fierbe laptele. In acest timp se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilinat , amidonul si se toarna peste laptele, care a fiert. Se lasa la racit crema, iar atunci, se va putea adauga coaja de lamaie si untul.

Glazura: Folositi intotdeauna cacao de calitate (conteaza foarte mult). Cu cat e mai scumpa, cu atat e mai buna. Cea pe care o folosesc eu, a costat 5 ron-200 g.

Se pun toate ingredientele pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se lasa putin la racit,pentru a se mai ingrosa.

Se pune crema pe fiecare foaie, iar deasupra glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi Ani" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (2)

Rahela Velicu 1

13.03.2016, 01:24

cristina1985 1

19.04.2016, 18:20

Prajitura se taie mai usor a doua zi. Tot atunci se mai intareste si glazura.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu gem