Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce

de Rocsi in Prajituri, 30 Ian 2016 | 10572 vizualizari

 

O prajitura cu branza super, super buna, cam asa o descriu. Multumesc draga Merisor pentru reteta, stiam eu ca nu dau gres niciodata cand probez o reteta pregatita de tine.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 2 oua
    • 1 cana zahar (o cana de 250 ml am folosit)
    • 1 cana ulei
    • 1 cana iaurt
    • 1 lingurita praf de copt
    • 15 gr drojdie uscata
    • coaja rasa de portocala
    • 2 linguri cu varf cacao
    • 900 gr faina
    Pentru umplutura:
    • 900 gr branza de vaci
    • 3 oua
    • 3 linguri faina
    • 7 linguri de zahar
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • coaja rasa de la o portocala
    • 1 praf de sare
    • zahar pudra pentru decor
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce:

Aluatul:
Intr-un bol punem ouale, le mixam spuma cu zaharul, pana isi dubleaza volumul.
Adaugam uleiul treptat, apoi iaurtul.
Punem cacaoa, drojdia si praful de copt, le amestecam.
Cernem faina, o incorporam treptat, dar nu uitam sa punem si coaja rasa de portocala.

Amestecam cu mana, vom obtine un aluat omogen, nelipicos si foarte usor de lucrat.
Umplutura:
Branza o mixam cu ouale si zaharul.
Adaugam faina, sarea, apoi vanilia si coaja rasa de portocala.

Este bine ca branza sa fie mai scursa, pentru ca nu va fi prea moale umplutura.
Aluatul il impartim in 3 parti egale.
Luam prima parte de aluat, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie potrivit de groasa.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, asezam prima foaie. Daca sunt prea mari marginile le taiati.
Punem jumatate din branza, a doua foaie, restul de branza si iar foaie.

Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute.
Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se racoreasca.
O pudram cu zahar si servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Rocsi 1

01.05.2018, 10:41

Kytz, eu iubesc prajiturile cu foi, dar fac atat de rar, din cauza ca tare greu mi se par de facut foile

Facebook 1

24.03.2019, 10:07

Are gust de macaroane cu branza!

Rocsi 1

24.03.2019, 19:01

Da? Ciudat! La noi nu a avut gust de macaroane cu branza, ci a prajitura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cherry Cupcakes