Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 1 Sep 2010 | 22390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • lg=lingura
  • 6 lg lapte
  • 4 lg miere
  • 6 lg ulei
  • 250 g zahar
  • 800 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • Crema:
  • 750 m lapte
  • aprox 10 lg gris
  • 200 g zahar
  • 250 g unt
  • vanilie
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie:

1. Blatul:

Laptele,zaharul,uleiul si mierea se pun pe foc pana se dizolva zaharul,apoi se retrag dupa foc si se incorporeaza 2 oua batute,amestecand bine.Intr-un castron se pune faina(3 parti) si se toarna lichidul si praful de copt stins cu zeama de amaie.Se adauga incet-incet si restul de faina pana obtinem un aluat tare.Se imparte aluatul in 4 parti(eu l-am impartit in 3 pt ca am copt in tava mare de la aragaz,dar este mai simplu sa impartiti in 3 parti si sa folositi o tava mai mica).O tava se unge cu ulei(pe spate)si se intind foile de marimea tavii.Se coc aprox 5 min,pana se rumenesc.
 
2. Crema:

Laptele se amesteca cu zaharul si se incalzeste intr-o cratita,apoi se adauga grisul treptat pana obtinem o crema tare.Lasam la racit,iar cand este racit complet se adauga cate o lingura in untul frecat spuma.Daca faceti 4 foi impartiti crema in 3 parti si in una din parti puneti cacao,dar daca faceti ca mine puneti cacao in 2 parti.

3. Asamblare:

pentru 4 foi: Pe prima foaie intindeti 1/2 din crema alba,foaie,crema neagra,foaie,crema alba,foaie . Lasati la temperatura camerei pana a doua zi cu o greutate deasupra.

pentru 3 foi:Foaie,crema neagra,foaie,crema alba,foaie. Lasati peste noapte la temperatura camerei cu o greutate deasupra,dimineata taiati pe latime la jumatate,pe una din foi intindeti crema neagra si suprapuneti cealalta jumatate astfel incat sa vina deasupra crema alba!Punet din nou greutatea si mai lasati cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu prune si migdale