Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 1 Sep 2010 | 22203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • lg=lingura
  • 6 lg lapte
  • 4 lg miere
  • 6 lg ulei
  • 250 g zahar
  • 800 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • Crema:
  • 750 m lapte
  • aprox 10 lg gris
  • 200 g zahar
  • 250 g unt
  • vanilie
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie:

1. Blatul:

Laptele,zaharul,uleiul si mierea se pun pe foc pana se dizolva zaharul,apoi se retrag dupa foc si se incorporeaza 2 oua batute,amestecand bine.Intr-un castron se pune faina(3 parti) si se toarna lichidul si praful de copt stins cu zeama de amaie.Se adauga incet-incet si restul de faina pana obtinem un aluat tare.Se imparte aluatul in 4 parti(eu l-am impartit in 3 pt ca am copt in tava mare de la aragaz,dar este mai simplu sa impartiti in 3 parti si sa folositi o tava mai mica).O tava se unge cu ulei(pe spate)si se intind foile de marimea tavii.Se coc aprox 5 min,pana se rumenesc.
 
2. Crema:

Laptele se amesteca cu zaharul si se incalzeste intr-o cratita,apoi se adauga grisul treptat pana obtinem o crema tare.Lasam la racit,iar cand este racit complet se adauga cate o lingura in untul frecat spuma.Daca faceti 4 foi impartiti crema in 3 parti si in una din parti puneti cacao,dar daca faceti ca mine puneti cacao in 2 parti.

3. Asamblare:

pentru 4 foi: Pe prima foaie intindeti 1/2 din crema alba,foaie,crema neagra,foaie,crema alba,foaie . Lasati la temperatura camerei pana a doua zi cu o greutate deasupra.

pentru 3 foi:Foaie,crema neagra,foaie,crema alba,foaie. Lasati peste noapte la temperatura camerei cu o greutate deasupra,dimineata taiati pe latime la jumatate,pe una din foi intindeti crema neagra si suprapuneti cealalta jumatate astfel incat sa vina deasupra crema alba!Punet din nou greutatea si mai lasati cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu mascarpone si dulce de leche