Prajitura cu foi dospite, gem si rahat

de Teo in Prajituri, 27 Noi 2011 | 12271 vizualizari

 

INGREDIENTE

FOI

  • 600 g faina
  • 200 g margarina
  • 4 linguri lapte
  • 4 oua
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri ulei
  • drojdie cat o nuca

CREMA

  • 100 g nuca macinata
  • 500 g rahar colorat
  • 200 g zahar
  • 1 borcan gem
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi dospite, gem si rahat:

Se framanta o coca mai tare care se imparte in 4 foi.

UMPLUTURA. Se bat albusurile spuma cu 200 g zahar si se amesteca cu nucile, apoi se taie rahatul bucatele. Se intind foile. Peste prima foaie aseazam bucatile de rahat, punem a II-a foaie, peste ea gemul, a III-a foaie, compozitia de nuca , apoi ultima foaie. Se inteapa foaia cu furculita si se da prajitura la cuptor pentru 40'.

Dupa ce s-a copt o lasam putin sa se raceasca, se taie bucati si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi dospite, gem si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si nuca