Prajitura cu foi si ciocolata

de Lau in Dulciuri, 2 Feb 2016 | 2981 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Foaie de cocos
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 120 g zahar
  • 150 g nuca de cocos
  • Foile
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g faina
  • 80 g unt
  • 8 oua
  • Crema
  • 300 g ciocolata
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • esenta d erom
  • 5 galbenusuri
  • esenta de rom
  • Decor
  • 200 g ciocolta
  • 100 g unt
  • nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si ciocolata:

Foia de cocos-albusurile se bat spuma cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa si cremoasa.

Adaugam nuca de cocos si amestecam cu spatula,

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam tava la cuptorul incalzit si coacem cca 18  min pana  se rumeneste putin deasupra.

Lasam sa se raceasca foarte bine in tava.

Foile-Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza pana ce se dizolva zaharul,pana devine o spuma lucioasa si densa,adaugam galbenusurile amestecate cu untul topit si racit,amestecam cu o spatula pana ce se omogenizeaza,adaugam faina cernuta si amestecam cu miscari unsoare,

Tapetam dosul tavi cu hartie de copt si adaugam cu o lingura mare compozitie in mijloc si nivelam cu lama unui cutit,astfel incat sa acopere toata suprafata dosului de tava.

Dam tava la cuptorul incalzit sa se coace cca 10 min(sa se rumeasca putin)

Se rastoarna foaie pe o alta foaie si repetam operatiunea pana ce se termina compozitia.(Mie mi-au iesit 7 foi)

Crema-intr-un vas se adaugam galbenusurile,zaharul si se fierbe pe baie de aburi amestecand continuu pana ce se obtine o crema de consistenta unei smantani.

Lasam sa se racesca,

In alt vas se topeste ciocolata pe baie de abur si adaugam untul moale treptat ,esenta de rom si amestecam energic,pana ce se omogenizeaza,

Adaugam peste crema de galbenusuri si amestecam bine.

Ansamblare-in tava in care am copt foile o tapetam cu folie alimentara.asezam prima foaie de cocos,crema de ciocolata-foie-crema si repetam, (eu am folosit doar 3 foi)

Dam tava la rece cateva ore

Pentru decor-am topit ciocolata cu untul,turnam calduta peste ultima foaie si cu un cutit nivelam,presam nuca de cocos si dam la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini tiramisu reteta cu crema de vanilie si ciocolata