Prajitura cu foi si crema de lamaie

de Ela68 in Prajituri, 19 Feb 2013 | 13744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foile :
  • Din 180 gr margarina,
  • 100 gr zahar,
  • 1 ou,
  • 1/2 pachet praf de copt,
  • 350 gr faina obtinem un aluat pe care il impartim in 3
  • Crema :
  • 250 ml lapte,
  • 200 gr zahar,
  • 3 linguri faina.,
  • 2 galbenusuri,
  • 200 gr unt,
  • coaja si zeama de la 2 lamai,
  • zahar vanilat
  • Glazura :
  • 2 albusuri,
  • 150 gr zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de lamaie:

Amestecam ingredientele pentru foi, obtinand un aluat pe care il impartim in 3. Se intind 3 foi subtiri, care se coc pe fundul tavii tapetata cu hartie de copt.

Pentru crema, amestecam laptele, zaharul si faina se pun pe foc, amestecandu-se continuu pana devine ca o ciulama. Se lasa putin la racit, apoi se adauga untul. Apoi galbenusurile pe rand si zaharul vanilat, iar in final coaja si zeama de la cele doua lamai. Se imparte crema in doua si se aseaza intre foi.

Pentru glazura, se freaca albusurile cu zaharul si se intind uniform peste foaia de deasupra.

Se da la frigider pana a doua zi, dupa care se portioneaza. Se pastreaza la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

babi5 1

28.08.2013, 20:26

RuxyRux 1

28.08.2013, 20:27

Excelenta...as manca toata ziua

Ela68 1

29.08.2013, 08:20

si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada