Prajitura cu frisca

de nadea68 in Prajituri, 8 Noi 2013 | 28011 vizualizari

 

Si cum azi am doi sarbatoriti in familie:unul e tatal meu si altul e baiatul meu va servesc cu prajiturele

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri cacao
  • 1/2 pahar ulei
  • 15g praf de copt
  • praf de sare

Crema

  • 200 ml frisca lichida
  • 150g ciocolata amaruie

Ornat

  • 200 ml frisca
  • 100g zahar pudra
  • 50 g ciocolata( topita)
  • 20g unt
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca:

Eu am inceput cu crema.Frisca lichida se pune pe foc impreuna cu ciocolata si se incalzeste pana se topeste ciocolata.amestecam incontinu.

Cand se raceste o punem la rece in frigider.

Blatul.Separam albusurile de galbenusuri.Batem galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul si obtinem o crema.

Adaugam uleiul.

Faina o amestecam cu cacao si praful de copt.

Adaugam faina la galbenusuri.Adaugam si esenta de rom.

albusurile le batem spuma cu un praf de sare.adaugam la galbenusuri amestecand cu o paleta da jos in sus.

Luam o tava 24/22 in care punem hartie pentru cuptor si turnam compozitia de blat.

Dam la cuptor 30-40 minute la 200°sau pana cand facand testul scobitorii blatul e copt.

Dupa ce scoatem blatul ,il lasam la racit.Facem crema,scoatem  frisca cu ciocolata din frigider si o batem cu mixerul pana obtinem o crema pufoasa.

Insiropam blatul cu 200ml apa fiarta si esenta de rom.

Deasupra punem crema si peste crema frisca pe care o obtinem di frisca lichida si zahar pudra batuta cu mixerul.

Eu am portionat-o si am incheiat ornatul cu ciocolata pe care am topit-o cu unt.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta delicioasa pentru un desert excelent