Prajitura cu gem si bezea

de LC in Dulciuri, 30 Sep 2012 | 7793 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • un praf de copt
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 200 g nuca pisata
  • 200 g faina
  • zahar vanilat, esenta dupa gust
  • 300 g gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si bezea:

Separm albusurile de galbenusuri. Intr-un vas mixam untul cu 100 grame de zahar pana obtinem o crema. Treptat adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand dupa fiecare in parte. Punem praful de copt si faina..Tapetam o tava ( am folosit vasul de yena) cu foaie de copt si intindem compozitia. Se da la cuptor pentru 15-20 de minute dupa care se scoate si se intinde gemul.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare , apoi adaugam zaharul treptat mixand in continuare. Dupa ce obtinem bezeaua amestecam cu nuca pisata si intindem peste gem. Se mai lasa la cuptor pana se coace blatul in totalitate si se rumeneste frumos bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro