Prajitura cu gem si bezea

de LC in Dulciuri, 30 Sep 2012 | 7986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • un praf de copt
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 200 g nuca pisata
  • 200 g faina
  • zahar vanilat, esenta dupa gust
  • 300 g gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si bezea:

Separm albusurile de galbenusuri. Intr-un vas mixam untul cu 100 grame de zahar pana obtinem o crema. Treptat adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand dupa fiecare in parte. Punem praful de copt si faina..Tapetam o tava ( am folosit vasul de yena) cu foaie de copt si intindem compozitia. Se da la cuptor pentru 15-20 de minute dupa care se scoate si se intinde gemul.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare , apoi adaugam zaharul treptat mixand in continuare. Dupa ce obtinem bezeaua amestecam cu nuca pisata si intindem peste gem. Se mai lasa la cuptor pana se coace blatul in totalitate si se rumeneste frumos bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]