Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

de Bucataras in Prajituri, 27 Sep 2024 | 3365 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Această prăjitură este după o rețetă clasică și delicioasă, perfectă pentru cei care iubesc combinația dintre dulce și crocant!
      Pentru această Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri, sunt necesare următoarele ingrediente: unt, zahăr, ouă, făină, gem, nucă.
       
       

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri:
      • 100 unt moale
      • 3 gălbenușuri
      • 100 zahăr
      • 1 linguriță esență de vanilie
      • 1 linguriță praf de copt
      • 180 făină
      • esență vanilie
      • 1 borcan de gem - 370-400 g
      • Bezea:
      • 3 albușuri
      • 100 zahăr
      • un praf de sare
      • 75 g nucă măcinată
      Portii: 16
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri:

      Cum se prepara Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri:

      Într-un bol, mixează untul cu zahărul până devine cremos. Adaugă gălbenușurile unul câte unul, apoi esența de vanilie. 

      Încorporează treptat făina amestecată cu praful de copt și sarea. Frământă până obții un aluat omogen. Întinde aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

      Întinde uniform gemul peste aluatul din tavă. Alege un gem care nu este prea lichid pentru a nu se împrăștia prea mult.

      Bate albușurile cu un praf de sare până devin spumoase.

      Adaugă treptat zahărul, mixând până obții o bezea tare și lucioasă. Încorporează nuca măcinată în bezea, apoi intinde bezeaua peste stratul de gem. Nivelează frumos.

      Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 190 grade C, timp de 30 minute sau până se rumenește frumos.

      După coacere, lasă prăjitura la temperat. O poți porționa după ce s-a răcit de tot.

      Poftă bună la o prăjitură delicioasă!

      O altă prajitură bună este si Prajitura cu foi cu bulion, fragedă si gustoasă, Prajitura Petra sau Prajitura Albinita.

      TIPS-URI

      1

      dimensiune tava: 30 x 25 cm

      Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

      pe 11.04 la 09:43

      Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

      pe 10.04 la 18:06

      Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

      pe 10.04 la 10:56

      Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

      pe 09.04 la 08:39

      Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

      pe 09.04 la 08:34

      TOP
      utilizatori

      Valclaudia

      1200 puncte

      oanapl

      1155 puncte

      Rocsi

      248 puncte

      Gherca Daniela

      205 puncte

      mena29

      100 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Prajitura cu mac, visine si bezea