Prajitura cu gem si foi de cartofi

de Georgiana78 in Mancaruri de post, 4 Iul 2013 | 25590 vizualizari

 

O prajitura fina, aromata, delicioasa si ieftina, ca sa nu mai spunem ca este si de post!
Nu-mi vine sa cred ca am reusit sa mai pun si eu o reteta....este facuta din postul Pastelui ...asa ca sa nu imi cereti ca nu am...:))
Scuzati pozele dar mi s-a stricat aparatul foto si sunt facute cu telefonul....unul din motivele pt care nu am mai postat retete...!:(

 

INGREDIENTE

ALUAT

  • 400 gr faina
  • 2 cartofi
  • 250 gr margarina
  • 250 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 1-2 linguri cacao in functie de calitate

UMPLUTURA:

  • 1 borcan gem acrisor - prune, caise, etc

GLAZURA:

  • 2 linguri apa
  • 1 lingura cacao
  • 120 gr zahar
  • 2 linguri ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si foi de cartofi:

- am curatat cartofii, i-am taiat cuburi si i-am fiert, iar dupa ce s-au mai racit i-am pasat

- am adaugat in piure faina, margarina la temp camerei frecata cu zaharul si praful de copt

- am framantat un aluat elastic pe care l-am impartit in 3 bucati, iar intr-una din bucati am incorporat cacaua

- intr-o tava unsa cu margarina (ulei) si tapetata cu faina, se intinde o foaie din aluatul alb, se unge cu gem, punem foaia cu cacao intinsa, o ungem si pe ea cu gem, iar la sfarsit ultima foaie alba.

- dam prajitura la cuptor 25-30 minute

Glazura:

- amestecam zaharul cu apa si cacaua, le fierbem pe foc mic 5 min., adaugam uleiul si mai dam intr-un clocot - doua

- glazura se toarna fierbinte peste prajitura coapta si racita bine si dupa ce glazura s-a intarit se poate taia in bucati  si forme preferate

Pofta buna!

Incercati-o si nu veti regreta......!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si foi de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Amandine de post