Prajitura cu glazura de bezea

de butoiaurora76 in Prajituri, 24 Mai 2012 | 10165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 150 g zahar
  • 150 g margarina
  • 1 praf copt
  • 2 linguri cacao
  • 200 g smantana 32% grasime
  • Bezeaua:
  • 5 albusuri
  • 230 g zahar
  • o lingura zeama lamaie
  • stafide inmuiate in rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu glazura de bezea:

Se mixeaza bine zaharul cu smantana, se adauga margarina topita, apoi faina in ploaie amestecata cu praful de copt, iar la final cacao. Se amesteca, rezultand un aluat gros. Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt la cuptor pana trece testul cu scobitoarea vreo 20-25 minute. Se scoate si se lasa la racit. Se pregateste bezeaua din albusuri batute cu zaharul si zeama de lamaie. Bezeaua se intinde peste blat si se baga la cuptor 5 minute. Dupa, se stinge cuptorul si se lasa prajitura sa se raceasca inauntru, cu usa de la cuptor intredeschisa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu glazura de bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]