Prajitura cu glazura de bezea

de butoiaurora76 in Prajituri, 24 Mai 2012 | 9873 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 150 g zahar
  • 150 g margarina
  • 1 praf copt
  • 2 linguri cacao
  • 200 g smantana 32% grasime
  • Bezeaua:
  • 5 albusuri
  • 230 g zahar
  • o lingura zeama lamaie
  • stafide inmuiate in rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu glazura de bezea:

Se mixeaza bine zaharul cu smantana, se adauga margarina topita, apoi faina in ploaie amestecata cu praful de copt, iar la final cacao. Se amesteca, rezultand un aluat gros. Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt la cuptor pana trece testul cu scobitoarea vreo 20-25 minute. Se scoate si se lasa la racit. Se pregateste bezeaua din albusuri batute cu zaharul si zeama de lamaie. Bezeaua se intinde peste blat si se baga la cuptor 5 minute. Dupa, se stinge cuptorul si se lasa prajitura sa se raceasca inauntru, cu usa de la cuptor intredeschisa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu glazura de bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu rubarba si bezea (Reteta Video)