Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure

de Rocsi in Prajituri, 2 Mar 2014 | 5751 vizualizari

 

Am adus si eu un martisor dulce pentru voi si vreau sa va doresc sa aveti o primavara frumoasa, insorita si plina de iubire! Este o prajitura atat de simpla dar atat de buna!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Pentru jeleu:
  • 250 gr fructe de padure (eu am folosit congelate)
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri cu varf amidon
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • cateva linguri de suc scurs de la fructele de padure
  • 2 linguri unt
  • aschii de ciocolata alba pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure:

Blatul:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul. Incorporam galbenusurile, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la sarsit faina pe care o cernem inainte. Ungem o tava detasabila cu unt, o tapetam cu faina si turnam compozitia in ea. O introducem in cuptorul incins pentru 10-12 minute pana blatul este copt. Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.

Jeleul:

Oprim cateva linguri de suc de la fructele de padure decongelate. Fructele le amestecam cu zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si le punem la foc mic. Cand zaharul s-a topit, dizolvam amidonul cu 2-3 linguri de apa si il turnam peste fructe. Il lasam sa dea 3-4 clocote si il luam de pe foc. Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie, punem blatul iar deasupra turnam jeleul fierbinte si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-un bol amestecam zaharul cu amidonul, semintele de la pastaia de vanilie, putin lapte si sucul de fructe de padure. Toate acestea le invartim bine cu un tel sa nu aiba cocoloase. Restul de lapte il punem pe foc si cand da in clocot, punem amestecul de amidon si dam focul la mic. Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca apoi tragem de pe foc. Adaugam untul si il incorporam bine. Lasam 5 minute crema la racorit, apoi o punem peste jeleu si dam prajitura la rece.

O scoatem din tava pe un platou, decoram cu aschii de ciocolata alba si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (60)

Rocsi 1

11.03.2014, 21:02

Multumesc Rebeca

RuxyRux 1

11.03.2014, 21:09

WOW!!!! Supeeerba!

Rocsi 1

11.03.2014, 21:41

Ruxy draga mea iti multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]