Prajitura cu mac, pere si capsuni

de Valclaudia in Prajituri, 4 Iun 2016 | 3491 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari de casa
  • 5 linguri zahar tos
  • 2 linguri seminte de mac
  • 5 linguri apa minerala
  • 7 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 3 pere tari
  • cca 400 gr. capsuni
  • 2 linguri gris
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac, pere si capsuni:

Separam ouale.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul tos si praful de copt pana isi dubleaza volumul, adaugam semintele de mac.

Rand pe rand punem cele cinci linguri apa minerala si mixam sa se incorporeze in compozitie.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.

Perele le spalam si le curatam de coaja si cotoare, apoi le stropim cu putina zeama de lamaie.

In compozitia obtinuta incorporam altenativ faina proaspat cernuta si spuma de albusuri, apoi turnam compozitia in tava tapetata cu faina si nivelam.

Presaram grisul, apoi aszam din loc in loc bucatele de para si capsuni spalati s curatati de codite.

Dam tava la cuptor si coacem prajitura pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit in tava si pudram cu zahar.

Portionam cand e complet racita prajitura si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac, pere si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca (in haine de sarbatoare)