Prajitura cu mac si crema de ciocolata

de Valclaudia in Prajituri, 14 Sep 2014 | 7156 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri apa minerala
  • 10 linguri faina proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 500 gr. umplutura de mac (din comert, in conserva)

Sirop:

  • 150ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat sau 1 sticluta esenta de vanilie

Crema:

  • 500 ml frisca vegetala
  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • 1 lingura cacao

Decor:

  • cca.100 gr. carlionti de ciocolata amaruie
  • visine din visinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si crema de ciocolata:

Eu am copt blatul de seara si l-am lasat pana dimineata sa se insiropeze bine.

Blatul se prepara astfel:

-preincalzim cuptorul la 165 grade;

-separam albusurile de galbenusuri;

-batem spuma albusurile cu un praf de sare pana devine ferma;

-galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul;

-adaugam rand pe rand apa minerala,mixam in continuare la viteza mica a mixerului;

-renuntam la mixer, adaugam cate putina spuma  si cate o lingura faina alba proaspat cernuta, pana cand incorporam toate cantitatile;

-ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina, turnam amesteculobtinut si il nivelam in tava;

-din loc in loc punem umplutura de mac din conserva, ajutandu-ne de o lingurita;

-dam tava la cuptor pentru 35 minute, facem testul cu scobitoarea si daca blatul este copt il scoatem din cuptor si il lasam in tava la racorit;

Pentru sirop; punem apa la foc cu zaharul si vanilia. Lasam sa se topeasca zaharul, apoi il dam deoparte si il lasam sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit siropul, il turnam peste blatul racit din tava si il lasam pana a doua zi sa se absoarba uniform in blat.

Crema: 250 ml frisca lichida se incalzesc la foc mic impreuna cu 200 gr. ciocolata amaruie. Lasam focul mic, sa nu dea frisca in colocot, amestecam pana obtinem o crema de ciocolata omogena.

Lasam crema sa se raceasca complet,apoi o dam pentru cel putin 1 ora la rece.

Mixam crema de ciocolata cu restul de frisca.

Repartizam uniform 80% din cantitatea de crema peste intregul blat.

In restul de crema adaugam 1 lingura pudra cacao.

Taiem marginile prajiturii, apoi portionam dupa preferinta.

Asezam fiecare portie pe hartiuta de briosa, decoram cu crema ranasa, carlionti de ciocolata si visina.

Dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si ciocolata