Prajitura cu mascarpone, ciocolata alba si cafea

de lilik in Prajituri, 6 Dec 2011 | 15612 vizualizari

 

Aceasta prejitura m-a cucerit de la prima lingurita...atat de delicata ca nu-i pot rezista.

 

INGREDIENTE

  • PT BLAT:
  • 3 oua
  • 1/2 pahar cu faina
  • 1/2 pahar cu zahar
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 lingurita cafea solubila
  • 1-2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • PT CREMA:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba
  • 3-4 linguri cu cafea
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone, ciocolata alba si cafea:

Pregatirea blatului:

separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare,ca pt bezele,apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,iar la sfarsit faina,cacao si cafeaua solubila.

Punem compozitia obtinuta intr-o tava de tarta,unsa si tapetata cu faina,si dam la cuptorul incins la 180° timp de 20 de minute circa(pt siguranta facem testul cu scobitoarea).

Cand este gata lasam sa se raceasca,timp in care pregatim crema.

Punem ciocolata cu frisca pe foc mic sa se topeasca,apoi lasam sa se racoreasca bine.

Intre timp mixam mascarpone cu zaharul pudra si cafeaua,apoi adaugam treptat ciocolata topita si continuam sa mixam pana obtinem o compozitie cremoasa,pe care o dam la frigider 15-20 de minute.

Scoatem blatul racit din tava si intindem deasupra crema in mod uniform,apoi decoram dupa plac si lasam la rece cateva ore.

Servim cu mare pofta..

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone, ciocolata alba si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Delicia