Avand cateva mere mai ponosite ( mici, cu pete si mult prea acre pentru a fi mancate ca atare ), m-am gandit ca e momentul oportun pentru a face o prajitura . Aveam motiv: se stricau merele si era pacat... :))))
Pentru aluat:
Pentru compozitia de mere:
Am curatat merele de portiunile stricate si am indepartat cotorul . Partea sanatoasa am dat-o pe razatoare. Am turnat peste marul ras o cana cu zahar si am pus totul pe foc mic, mestecand continuu, pana a scazut siropul lasat de mar. Pentru aroma, am adaugat si scortisoara ( 2 linguri ).
Am lasat deoparte si am inceput sa fac aluatul :
Am spart cele 3 oua si le-am amestecat energic cu zaharul ( am folosit telul para ). Am adaugat o ceasca ( mai mare) cu ulei amestecand continuu, apoi am pus faina si praful de copt. Faina am adaugat cate putina, pana am obtinut o coca destul de tare, dar care sa curga , pentru a-si lua singura forma tavii.
Am uns tava cu ulei si am pudrat-o cu faina. Am turnat in tava 60 % din compozitia de aluat , lasand sa se uniformizeze ( ne ajutam si de o lingura sau de mana unsa cu ulei ).
Peste aluat turnam merele , pe care le acoperim cu restul de aluat. Fiind unul de consistenta moale, m-am folosit de un posh pentru a nu ramane zone neacoperite. Dam tava la cuptor cca 20-30 minute, pana se rumeneste prajitura deasupra.
Pudram totul cu zahar si scortisoara, lasam sa se raceasca putin si portionam.
Aluatul se coace foarte bine, fiind unul fraged , usor sfaramicios.