Prajitura cu mere de post

de getix in Dulciuri, 7 Dec 2014 | 4406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Primul aluat:
  • 1 cana ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 plicuri zahar vanilat, putina sare
  • coaja de portocala
  • faina
  • Aluatul 2 :
  • 1/2 cana ulei
  • 4-5 lg pline faina
  • Umplutura:
  • 1,5-2 kg mere
  • 3 lg zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere de post:

Aluatul 1:

Se cerne aproximativ 500 g faina, se adauga drojdia, zaharul vanilat si sare si se amesteca toate ingredientele.

Apa se incalzeste usor apoi se adauga peste ingredientele uscate. Punem si uleiul si amestecam .

Formam  un aluat pe care il transferam pe planseta de lucru si framantam putin .

Se intinde cu sucitorul intr-o foaie de cca 1 cm grosime.

Aluatul 2:

Uleiul se amesteca cu faina. Rezulta o pasta de constistenta unei  budinci.

Pe toata suprafata aluatului 1,  se pune budinca de faina  mentionata mai sus, apoi rulam.

 Taiem rulada in jumatate si o dam la rece cat ne ocupam de umplutura.

 Merele se rad, se amesteca cu cu zaharul si scortisoara. Eu nu le-am calit.

 Dupa ce terminam cu merele scoatem aluatul de la frigider si intindem prima foaie.

Tapetam o tava cu hartie de copt, punem aluatul intins, umplutura de mere, apoi acoperim cu celalalt aluat.

Pentru cuptoarele electrice : se coace la 160-180 grade, nivelul 2, cu ventilatie, 40 min, cu tot cu preincalzire.

Se scoate cand s-a rumenit frumos si se pudreaza cu zahar. Este foarte frageda!

De cand a inceput postul am pregatit-o de mai multe ori si de fiecare data a fost delicioasa.

TIPS-URI

1

Reteta se preteaza si la cornulete. Am facut cu marmelada si au iesit o bunatate

2

Uleiul de la aluatul 1, se poate inlocui cu un pachet margarina

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoara