Prajitura cu mere si bezea dalmatiana

de adriana_bobu in Prajituri, 7 Noi 2010 | 12906 vizualizari

 

Am incercat un desert usor si rapid....

 

INGREDIENTE

foaia:

  • 5 linguri ulei
  • 0 lingurita otet
  • 200 g margarina
  • 400 g faina
  • 2 linguri zahar dizolvate in 5 linguri lapte
  • un praf de sare
  • 1 kg mere
  • 5 linguri zahar
  • scortisoara
  • 2 linguri gris
  • cateva nuci macinate
  • 2 patratele ciocolata neagra topita

Bezeaua:

  • 3 albuse batute spuma+ 2 linguri zahar vanilat

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea dalmatiana:

Se topeste (pe foc) margarina apoi se da deoparte si se adauga uleiul, otetul si zaharul dizolvat in lapte. In final se adauga faina si se framanta un aluat care se intinde in tava de la aragaz.

Merele se amesteca cu zaharul si scortisoara si se scad intr-un ceaun la foc mic.

Peste foaia de aluat presaram cele 2 linguri gris  si apoi intindem merele si apoi presaram nuca macinata.

Se da tava la cuptor pentru 20 min dupa care se scoate si se intinde peste mere bezeaua. Se mai lasa circa 15 min si e gata . Se lasa cateva minute sa se racoreasca apoi se stropeste cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea dalmatiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Delicii de Primavara cu aroma de Toamna

ieri la 22:31

Pariziene de post cu gem - Super pufoase si bune

de laura_n 7

pe 26.03 la 16:37

Mini gogoși de post - Cea mai rapidă și ușoară rețetă

pe 26.03 la 09:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere