Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

de stefy_a in Prajituri, 12 Ian 2017 | 3790 vizualizari

 

Prajitura este pentru o tava de 30x24 cm

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 10 linguri ulei
  • 2 mere mari
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru glazura:

  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri apa
  • 3 linguri cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si glazura de ciocolata:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se toarna peste albusurile batute spuma. Se omogenizeaza si apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu o lingura de sus in jos pana la incorporarea totala a acesteia. Merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea marea, si se amesteca cu compozitia. Amestecul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade C, timp de 30 de minute (sau pana cand trece testul cu scobitoarea). Cand este gata, se scoate cu grija din tava si se lasa la racit partial, daca nu aveti rabdare sa se raceasca total.

Intre timp, se pregateste si glazura. Ingredientele pentru glazura se pun la foc mic, iar cand incepe sa se lege, se stinge focul.

Cand blatul s-a racit, se toarna deasupra glazura racita partial pentru a fi mai groasa, se intinde cu ajutorul unei linguri pe toata suprafata blatului si se decoreaza dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (10)

mirela0911 1

13.01.2017, 08:49

Ce bunătate!

dantes 1

13.01.2017, 12:09

Buna!

miki_a 1

13.01.2017, 20:12

Faci numai prăjituri bune! Bravo!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de rom