Prajitura cu mere,crema de ciocolata si frisca

de maria_claudia in Dulciuri, 24 Oct 2010 | 8820 vizualizari

 

INGREDIENTE

ptr.blat : 

  • 4 oua,
  • 200gr zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 5 linguri faina                        

ptr umplutura : 

  • 500gr mere ,
  •   250 gr zahar  ,
  •  coaja de lamaie ,
  • 1cana apa,
  • 1pachet budinca de ciocolata,
  • 500ml lapte,
  • 200gr ciocolata cu lapte,
  • 150gr unt ,
  • 250ml frisca lichida  ,
  •  5lingurizahar 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere,crema de ciocolata si frisca:

Ptr. blat: Se se para galbenusurile de albusuri, se bat spuma albusurile se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si uleiul in fir subtire. Se adauga faina amestecand usor. Compozitia se intinde intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul incins pana se coace.

Ptr. crema: intr-o craticioara se pun merele rase, zaharul, coaja de lamaie, apa si se lasa sa fiarba amestecand usor timp de 20min,apoi se da la racit. Pregatesti budinca de ciocolata asa cum scrie pe plic, adaugi ciocolata si untul. Peste blatul racit se adauga compozitia de mere, crema de ciocolata si frisca care a fost batuta cu mixerul impreuna cu zaharul. Se orneaza cu bombonele colorate si se pune la frigider ptr 2-3h.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere,crema de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]