Prajitura cu miere de albine

de Miha in Prajituri, 7 Mar 2012 | 15659 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 25 g unt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • ~300 g faina (cat cuprinde aluatul)
  • Pentru crema:
  • 500-600 g smantana
  • 1-2 linguri zahar
  • 100-150 g nuca macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g confitura de prune
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere de albine:

Foi:

Ouale se mixeaza cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul si mierea si se pune vasul la baine-marie. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit si crema se incalzeste. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur, pana compozitia devine spumoasa si creste in volum.

Se pune faina intr-un vas, se toarna deasupra crema de oua si se omogenizeaza. Se framanta si se adauga faina daca mai este necesar, cat sa iasa un aluat ca o plastilina.

Aluatul se imparte in 3, apoi intinde in foaie cat mai subtire, direct pe fundul tavii (25/35 cm) presarata cu faina. Se inteapa din loc in loc cu furculita.

Foile se coc la foc mediu spre mare cat sa devina foaia aurie.  Foile sunt moi si destul de fragile, dar dupa ce se racesc, devin crocante.

Crema:

Smantana rece se bate cu mixerul cateva minute, se adauga zaharul, de preferat pudra. Daca este necesar se adauga si 1 intaritor de frisca. Cand smantana incepe sa capete consistenta pufoasa se adauga nuca macinata si esenta de vanilie. Se omogenizeaza amestecand usor cu o lingura.

Cantitatea de crema se imparte in 4.  Foile se taie in 2, obtinand astfel 6 foi.

Fiecare foaie se unge cu crema, suprapunadu-se. Pe foaia din mijloc vom pune gemul.

Se da la rece pentru cateva ore si se aseaza deasupra o greutate. Se tine la rece pana foile se inmoaie si crema se intareste.

TIPS-URI

1

aluatul se pastreaza la cald, caci are tentinta de a se intari.

2

atentie la foi, se ard foarte usor.

3

em avut un borcan de confitura de prune de la Bacania Veche ce l-am primit de sarbatori de la Danone, prin amabilitatea doamnei Georgiana Gheorghe (multumesc inca o data!), dar puteti folosi orice alt fel de gem (de prune, de caise sau de visine)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

mirela_chicago 1

31.03.2012, 04:45

ARATA SUPER , POT S A TE INTREB CEVA? PTR CATE FOI ESTE RETETA ASTA ? VREAU SA INCERC SA O FAC... MULTUMESC SI MULTE RETETE DE ACUM ITI UREZ SI SANATATE....

Miha 1

31.03.2012, 09:57

Mirela, am scris in reteta.

"Aluatul se imparte in 3, apoi intinde in foaie cat mai subtire, direct pe fundul tavii (25/35 cm) presarata cu faina" , apoi la asamblare "Foile se taie in 2, obtinand astfel 6 foi"

Sa tii cont ca e o portie mica de prajitura, atat cat sa mananci pe saturate 1 zi sau poate 2. Daca vrei mai multa, mareste cantitatile.

ma bucur ca-ti place. Daca mai ai ceva nelamuriri nu ezita sa ma intrebi.

cocolina 1

19.04.2012, 16:04

Vreau si eu o bucata ca-mi place mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca Zapada