Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam pe rand zaharul + zaharul vanilinat, vom obtine o spuma tare lucioasa ca la beazea. Adaugam galbenusurile pe rand, uleiul si mixam dar nu prea mult. Incorporam faina si praful de copt cu ajutorul unei paletel cu miscari usoare de jos in sus. Compozitia rezultata se toarna in tava tapetata cu faina iar deasupra punem murele. Tava se da la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade timp de 30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Gelatina se pune la hidratat.
Pregatim siropul din apa, zahar, esenta de vanilie dam un clocot iar dupa ce se raceste adaugam zeama de lamaie si siropul este gata pregatit pentru insiropat.
Mixam frisca lichida pana isi dubleaza volumul. Oprim cateva linguri de frisca pentru ornat( obtional) iar peste restul adugam gelatina dupa ce a fost pe bain-marie si mixam, mai adaugam iaurtul de fructe si mixam pana incorporam totul.
Blatul rece il insiropam si-l lasam 5 minute sa traga siropul, adugam crema nivelam frumos, mai punem un strat de frisca alba( obtional) si ornam cu cateva mure sau cum va place voua. Dam prejitura la rece pentru3-4 ore sau pana a doua zi dupa care putem servi.
1
inelul detasabil se scoate cu atentie, se poate ajuta cu un cutit pentru a desprinde marginile